Gem Splash Rainbows Gift - slot online Playtech 355¥

Post Reply
mier2332344

Re: Gem Splash Rainbows Gift - slot online Playtech 355¥

Post by mier2332344 »

Mən heç vaxt özümü qumarbaz kimi qəbul etməmişəm, hətta bu sözü eşidəndə içimdə bir narahatlıq yaranardı, çünki uşaqlıqdan eşitmişdim ki, qumar pisdir, ailələri dağıdar, insanları yoxsullaşdırar. Amma bəzən həyat elə sürprizlər edir ki, sənin bütün inanclarını alt-üst edir. Mənim hekayəm keçən qışda başladı, o soyuq axşamlardan birində, çöldə elə bir çovğun var idi ki, insan evdən çıxmağa qorxurdu. İşdən gəlmişdim, əllərim üşümüşdü, bir az isti çay dəmlədim və ədyal altına girib televizora baxmağa başladım. Amma tezliklə darıxdım, çünki kanallarda maraqlı heç nə yox idi, hamısı ya köhnə filmlər, ya da bezdirici reklamlar. Telefonumu götürüb sosial şəbəkələri gəzməyə başladım, amma orada da hər kəs eyni şeylərdən danışırdı: kim harada nahar edib, kim hansı maşını alıb. Birdən gözüm bir elana sataşdı, çox maraqlı dizaynı var idi, rəngləri isti və cəlbedici. Elanın altında bir yazı var idi: “Əyləncə dünyasına qoşulun”. Düşündüm ki, niyə də olmasın, bu axşam heç olmasa bir az əylənərəm.

Həmin sayta girdim, adını ilk dəfə eşidirdim, amma nədənsə mənə tanış gəldi. Səhifəni açan kimi qarşıma rəngarəng oyunlar çıxdı, elə bil karnaval idi. Amma mən təcrübəsiz idim, heç nə başa düşmürdüm. Bir az gəzəndən sonra diqqətimi bir oyun çəkdi – adı “Şans çarxı” idi, sadə və aydın görünürdü. Qərar verdim ki, sadəcə maraq üçün qeydiyyatdan keçim, heç pul yatırmıcam. Qeydiyyat formunu doldurarkən gördüm ki, saytın üst panelində mostbet azaz yazılıb, yəqin ki, yerli istifadəçilər üçün uyğunlaşdırılmış bölmə idi. Bu məni sevindirdi, çünki Azərbaycan dilində dəstək olan platformalar həmişə daha etibarlı görünür. Qeydiyyat bir neçə dəqiqə çəkdi, sonra mənə xoş gəlmisiniz bonusu verdilər – 10 pulsuz fırlanma. Düşündüm: “Əla, heç nə itirmirəm, bəlkə bir şey qazanaram?”. Bir az həyəcanlanmışdım, amma özümə güvənirdim.

İlk fırlanmalar uğursuz oldu, heç nə düşmədi, amma ümidimi itirmədim, çünki bu pulsuz idi. Dördüncü fırlanmada isə birdən ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı, musiqi qopdu və balansıma 20 manat əlavə olundu. Bu məni elə təəccübləndirdi ki, çayımı stolun üstünə qoyub iki dəfə gözlərimi ovuşdurdum. Amma bu uduş məni fərqli bir hissə qərq etdi – elə bil uşaq vaxtı gizlənpaç oynayarkən ilk dəfə tapdığın dostunu görmək həyəcanı idi. O an anladım ki, bu oyunlar sadəcə pul üstündə deyil, bu emosiyalardır. İçimdə bir qığılcım yarandı, amma nəzarətimi də itirmədim, çünki yaxşı bilirdim ki, əyləncənin bir sərhədi olmalıdır. Özümə bir qayda qoydum: bu axşam maksimum 30 manat xərcləyə bilərəm, daha çox yox. Çünki ayın sonu idi, maaş hələ gəlməmişdi.

Həmin 30 manatla mən yeni bir oyun kəşf etdim – “Amazoniya səfəri”. Bu oyunun qrafikası o qədər canlı idi ki, sanki mən əsl tropik meşədə idim, yarpaqlar xışıldayır, quşlar oxuyurdu. Hər fırlanma mənə bir macera vəd edirdi. Bir ara oyunun içində elə dərindən getdim ki, saatın neçə olduğunu unutdum. Qazandıqca sevinir, uduzduqca isə gülümsəyirdim, çünki bilirdim ki, bu sadəcə bir oyundur. Və ən maraqlısı budur ki, mən uduzduğum anlarda da heç kədərlənmirdim, əksinə, bu məni daha çox maraqlandırırdı. Sanki mən öz bəxtimlə rəqs edirdim, o məni bir yana çəkirdi, mən digər yana. Bu rəqs davam etdikcə balansım dalğalanırdı, amma sonunda 30 manatım 50 manata çevrildi. Mən bunu kiçik bir qələbə kimi qeyd etdim və həmin gecə yatmağa getdim, ürəyim rahat idi, çünki nə uduzmuşdum, nə də həddimi aşmışdım.

İki gün sonra həftə sonu idi, evdə ailəmlə oturmuşduq, birdən qardaşım oğlu telefonumu götürüb oynamaq istədi. Mən icazə vermədim, amma o an yadıma düşdü ki, həmin platformada uşaq oyunları da var, məsələn, bəzi slotlar çox rəngli və musiqili idi. Oğlana dedim: “Gəl sənə bir şey göstərim”, amma sonra fikrimi dəyişdim, çünki bu qumar saytı idi, uşaqlar üçün deyil. O getdikdən sonra özümə dedim: “Bir az da əylənim, axı həftə sonudur”. Həmin gün qərar verdim ki, 50 manat yatırım, amma bu dəfə daha diqqətli oynayım. Bir az araşdırma apardım, hansı oyunların daha çox uduş gətirdiyini oxudum. İnsanların rəylərində tez-tez mostbet azaz yazılırdı, bu da o demək idi ki, bu platforma yerli oyunçular arasında populyardır. Mən də bu bölməyə xüsusi diqqət yetirdim, çünki yerli oyunçuların təcrübəsi həmişə daha dəyərlidir.

Həmin gün mən “Maya təqvimi” oyununu sınadım. Bu, məni valeh etdi, çünki oyunun mexanikası çox qeyri-adi idi – hər fırlanma ilə təqvimdəki simvollar dəyişir, əgər üç eyni simvol düşsə, bonus raundu açılırdı. Mən bir saat oynadım, amma heç nə qazanmadım, sadəcə 10 manat itirdim. Amma təəccüblü deyil, mən kədərlənmədim, çünki bu oyun mənə bir hekayə danışırdı. Sonra başqa oyuna keçdim – “Fironun məzarı” – bu daha ciddi idi, qızıl və qədim Misir motivləri. Bu oyunda mən 25 manat uddum, amma sonra yenə itirdim. Axşama yaxın balansım 42 manat idi, yəni 50 manatdan 8 manat itirmişdim. Amma bu itki mənə bir şey öyrətdi – oyunlara nə qədər ciddi yanaşsan, bir o qədər də sərt cavab verirlər. Mən gülümsəyərək telefonu kənara qoydum və dedim: “Bu gün kifayətdir”.

Üçüncü həftə idi, artıq mən bu platformanı yaxşı tanıyırdım. Bir dostum mənə zəng edib dedi: “Eşitdim ki, sən oyunlarla məşğulsan, mənə də öyrət”. Mən onu çağırdım evimə, çay dəmlədim, ikimiz oturduq. Ona oyunları göstərdim, qaydaları izah etdim. Dostum çox həyəcanlandı, amma mən ona dedim: “Ən vacib qayda – limitini bil”. Biz birlikdə bir neçə oyun oynadıq, dostum 15 manat uddu, çox sevindi, amma sonra itirməyə başladı. O, həyəcanlanıb yenə yatırmaq istəyəndə mən onun əlindən telefonu aldım və dedim: “Dayan, bu gün kifayətdir”. O, gülümsəyib razılaşdı. O axşam mən başa düşdüm ki, bu oyunlar təkcə fərdi təcrübə deyil, həm də dostlarla paylaşmaq üçün gözəl bir əyləncədir. Hətta mən dostuma mostbet azaz bölməsindəki oyunları tövsiyə etdim, çünki orada daha maraqlı variantlar var. Dostum evə gedəndə dedi: “Sən bu işdə ustad olmusan”, mən isə güldüm, çünki özümü heç vaxt ustad hesab etməmişəm, sadəcə bir oyunçu.

Bu bir ay ərzində mən onlarla oyun sınadım, bəzilərini sevdim, bəzilərini yadımdan çıxartdım. Amma ən önəmlisi, mən özümü dərk etdim. Məsələn, mən hiss etdim ki, uduzmaq qorxusu məni daha ehtiyatlı edir, qazanmaq həyəcanı isə daha cəsarətli. Və bu ikisinin arasında tarazlıq tapmaq çox vacibdir. Həftənin üç günü işdən sonra, yorğun halda, bir fincan çayla bu oyunlara baxıram. Bu mənim üçün stressdən qurtulma üsuluna çevrilib. Amma bir şeyi yadımdan çıxartmıram – bu, mənim əsas işim deyil, əsas gəlir mənbəyim deyil, sadəcə bir hobbi. Mən hətta bir dəfə dostlarımla söhbətdə dedim: “Kim deyir ki, oyunlar pisdir? Əgər məsuliyyətlə yanaşsan, ən gözəl əyləncə ola bilər”. Onlar mənə güldülər, amma sonra bəziləri özləri də bu təcrübəni sınamaq istədilər.

Bir gün mən böyük bir uduş qazandım – 80 manat. Bu, mənim üçün rekord idi. Həmin gün çox xoşbəxt idim, amma bu sevinc məni korlamadı, əksinə, daha müdrik etdi. Çünki mən bilirdim ki, sabah yenə itirə bilərəm, amma bu, məni qorxutmur. Həyatda hər şey kimi, bu da bir dövrədir. İndi mən tez-tez düşünürəm ki, əgər o soyuq qış axşamı telefonuma baxıb bu platformaya girməsəydim, bu qədər maraqlı təcrübə qazanmazdım. Bəzən ən təsadüfi anlar ən gözəl xatirələrə çevrilir. Mən hələ də orada oynayıram, amma artıq heç vaxt uduş dalınca qaçmıram, sadəcə oyunun özündən həzz alıram. Bu mənim üçün bir növ meditasiyadır, beyin üçün bir məşqdir. Hər fırlanma ilə mən düşünürəm: “Bu gün nə gətirəcək?”. Və nə gəlsə, qəbul etməyə hazıram, çünki bilirəm ki, bu, mənim seçimimdir, mənim oyunumdur. Və bu oyunu sevirəm, çünki o, mənə özümü daha yaxşı tanımağa kömək etdi.
Post Reply